Allt om Höga Kusten

Höga Kusten i Västernorrland har blivit extremt populärt de senaste åren. Hit vallfärdar friluftsmänniskor och andra turister för att njuta av spektakulär natur. Den makalösa Högakustenleden består av tretton etapper vilket ger vandrare på alla nivåer en utmaning. Utöver vackra naturupplevelser kan besökare även njuta av mycket god mat och skärgårdsidyll. Havet ligger alltid bara ett stenkast bort och här finns det verkligen något för alla.

Så tar du dig dit

Ytterligare en anledning till Höga Kustens popularitet är att det är enkelt och snabbt att ta sig dit. Resmålet ligger i Västernorrland i Sverige vilket gör att kommunikationerna är goda. Det är enklast att åka dit med flyg till Sundsvall eller Timrå och därefter hyrbil därifrån. Det går även att åka buss, tåg eller bil till höga kusten, men de flesta tycker att flyg och hyrbil är det smidigaste alternativet.

Att göra

Höga kusten bjuder på aktiviteter för alla. Här kan du vandra den berömda Högakustenleden i tretton etapper. Du kan välja att vandra hela eller bara en del. Många åker hit för att sola och bada på de vackra klipporna. Paddla kajak är en populär aktivitet som ger minnen för livet. Nationalparken Skuleskogen, vackra Ulvön och Friluftsbyn är populära utflyktsmål för hela familjen. Dessutom finns det massor av härliga matupplevelser i området.