Anrik restaurang i Örnsköldsvik

Örnsköldsvik är trots sin ganska ringa storlek som stad, om man nu jämför med större städer, en stad med ett rikt utbud av både restauranger och företag av olika slag – något vi tidigare berättat om. Nu tänkte vi berätta om en av restaurangerna.

Mammamia

Restaurangens namn är Mammamia och har funnits i staden ända sedan 1974 då man gav Örnsköldsviksborna en första chans att avnjuta äkta italiensk pizza – i Örnsköldsvik då. Vägen var inslagen och restaurangen utvecklades med åren till att servera traditionella italienska maträtter, med fokus på pasta förstås.

Man fortsatte att servera god italiensk mat till Öviksborna ända fram till 1994 då en brand totalförstörde lokalen och man fick ”börja om på nytt” i en ny lokal. Idag serverar man en variation av svensk- och italiensk husmanskost och är kända bland annat för att det är en restaurang som ofta besöks av stadens hockeyspelare.

Vinklubb

Restaurangen säger sig alltid ha haft en ambition att kunna erbjuda sina gäster genuina viner som inte gick att få tag på på annat håll än just på restaurangen. För att kunna göra detta  krävs förstås att man får tag på unika viner – något som idag inte är det allra lättaste med tanke på Systembolagets digra utbud. Man skulle således vara tvungen att direktimportera italienska viner. Detta skulle man kunna säga blev startskottet för det som i 2011 kom att bli Mammamia Wine Club.

Importen av vin var något man började med i början av 2010 efter mycket bök och stök med pappersarbete, uppger man på sin hemsida. Och det var tack vare den fina respons man fick från kunderna samt påtryckningarna att man ville dricka dessa viner även hemmavid som gjorde att vinklubben kom att startas efter ytterligare några år av pappersarbete och licenser.

Vill man bli medlem i vinklubben så kan man det på klubbens hemsida, där du också hittar mer information om smått och gott. Medlemskapet är för övrigt helt gratis.