Besök Örnsköldsvik

I Västernorrland ligger Örnsköldsvik, en dold pärla som erbjuder turister mängder av sevärdheter. Här sträcker sig skogarna långt, gömmer glittrande sjöar och visar hur svensk vildmark kan se ut. Örnsköldsviks natur är bara en av alla anledningar till att åka hit på semester.

Om du tycker om friluftsliv finns många natursköna vandringsleder att upptäcka. Svalkande bad är inte heller långt borta då Örnsköldsvik ligger både nära sjö och hav. När det kommer till aktiviteter finns här allt för hela familjen. För dig som gillar whisky kan ett besök hos Box Destilleri vara intressant. Destilleriet är det nordligaste i världen. Här får du en guidad tur då du får se själva destilleriet, lagerhuset och tapphuset.

Du som reser med barn har mycket att se fram emot. I Örnsköldsvik kan ni åka en linbana som bjuder på fin utsikt över Skuleberget. Dessutom finns både badhus, nöjeshall, lekland och bäversafari att ta del av. För att ni ska orka med alla roliga aktiviteter behöver ni såklart vila ut i sköna sängar. Hos Elite kan du och familjen boka rum på Elite Plaza hotell, ett modernt hotell som har alla bekvämligheter du kan önska. Elite finns över hela landet och de flesta hotellen är restaurerade byggnader som kombinerar en klassisk och tidlös stil med alla moderniteter som kan behövas. Allt detta för att du och familjen ska kunna er precis som hemma – vart ni än är.

Örnsköldsvik har verkligen allt, från vacker natur och roliga aktiviteter till fantastisk mat och mycket mer. Du kanske redan känner till att Örnsköldsvik är kända för sin surströmming. Dock finns här mycket mer än bara surströmming. Beroende på vilken mat du föredrar finns allt från goda och hemlagade fiskrätter till vällagat kött, samt närproducerade och säsongsskiftande maträtter för alla smaker. Dessutom kan du välja om du vill besöka en lyxig och romantisk restaurang, ett mysigt café eller en avslappnad krog.