Boenden kring Höga Kusten

hotell

Är man på besök kring Höga Kusten kan det såklart vara bra att ha någonstans att sova efter dagens aktiviteter. Här kommer vår presentation av några av våra favorithotell i Höga Kustens omnejd.

Hotell i Örnsköldsvik

hotell

Örnsköldsvik är den största staden som ligger vid Höga Kusten och här finns därför föga överraskande även det största hotellutbudet.

Strand Hotell Örnsköldsvik – Strand hotell Örnsköldsvik ligger precis i centrum av staden och är ett mellanklasshotell med närhet till allt i staden. Hotellet passar lika bra som semesterhotell eller om du bara är på genomresa. Är du här för att titta på hockey så har du valt rätt hotell eftersom det ligger bara 0,5 km ifrån stadens hockeyarena, Fjällräven Center. Dessutom är det ungefär lika långt till buss- och tågstationen, samt stadens centrum med restauranger och affärer.

Scandic – I utkanten av stadens norra del, precis vid Coop Forum, så ligger Scandic. Hotellet behöver väl ingen närmare presentation eftersom det är en av landets största hotellkedjor. Här får du fin komfort och maten är riktigt bra, varje dag har man en stor lunchbuffé som anses som en av stadens bästa.

Elite hotels– Elite hotels är stadens nyaste hotell och ligger i hamnområdet, granne med ett annat hotell, First hotel, stadshotellet. Elite hotels är ett kombinerat hotell, restaurang och bar. På sommaren är detta dessutom troligen stadens bästa uteservering, mycket beroende på sitt läge, precis vid vattnet – och läget har givetvis kvällssol.

Andra boenden i området

Det finns även en del andra härliga platser att besöka i närheten. Vi har tidigare skrivit om Ulvön som man skulle kunna beskriva lite som en del av Örnsköldsviks skärgård. Där finns ett nyrenoverat hotell av hög standard både gällande mat och boendestandard. Annars beror det också lite på intresse och smak vilka platser som blir ens smultronställen kring Höga Kusten. Ett som ligger strax intill är Salusands havsbad som får ses som det närmaste man kommer utlandet i Norrland, bara utmanat av Pite havsbad en bit längre norrut. Vid havsbadet finns både stugor och plats för husvagnar, så vill man stanna ett tag så är det bara att boka in sig och åka dit.