Boka en härlig en dryckesresa

Höga Kusten är fantastiskt vackert och ett mycket sevärt resmål. Men en sak vi inte har på Höga Kusten är vinodlingar, även om det finns vinimportörer. Därför föreslår vi att du åker på en dryckesresa till en vinodling någonstans.

En dryckesresa är ett spännande sätt att upptäcka nya drycker samtidigt som du fördjupar dig i ett nytt lands kultur. Organiserade vinresor är ett bra sätt att göra detta på. Du får guidade turer både i området du bor i och dess sevärdheter samt hos olika vinproducenter. Naturligtvis ingår vinprovningar i dessa turer och oftast även härlig mat.

Vart ska vi åka?

Det finns naturligtvis massor med förslag på destinationer med organiserade vinturer. Vi vill dock slå ett slag för Italien här. Du hittar lätt organiserade vinturer till Italien på nätet. Klicka här för att se ett exempel på detta.

Italien har en urgammal vintradition vilket märks i kvaliteten på deras viner och engagemanget vinproducenterna har till sitt hantverk. Dessutom är italiensk mat lagad på plats något som du måste uppleva. Det är en sak att gå på fina italienska restauranger i Sverige men den genuina upplevelsen är oslagbar. Färska grönsaker, hemlagad pasta och ett gott italienskt vin. Vad kan vara bättre?