Camping Höga Kusten

Att kunna ställa upp sin husvagn på någon camping och bara njuta av naturen är något som många gör, både de som bor i Sverige men också från andra länder. I Sverige finns det fantastiska camping platser från norr till söder. Och att besöka Höga Kusten med husvagn är ingen konst då det finns massor med mycket bra campingar runt omkring i området.

För det första så får du en makalös natur utanför ditt förtält, bara att kliva ut och uppleva naturen när den är som bäst. Sedan så möts du av en bunt trevliga människor på dessa campingplatser, både av de som bor där, men även de som på något vis är involverad på ett eller annat sätt i campingen. Ofta finns det långliggare som tidigt på året ställer upp sin husvagn och har det som sitt sommarställe, och dessa är verkligen mån om de gäster som kommer och kanske ”bara” ligger ett par nätter.

Här kommer ett tips om en camping som ligger lite norr om Örnsköldsvik, Mosjö Camping, en av många campingar som även har stugor i Höga Kusten. Campingen ligger vackert alldeles vid E4 och vid Mosjön, där ädelfisk finns inplanterad. Runt sjön finns gångstig och vindskydd med grillplatser så kan promenera runt sjön, fiska och grilla din nyfångade ädelfisk direkt över öppen eld om du så önskar. Om dina barn tycker det blir får långtråkigt så finns det en hoppborg, och de har fritt trådlöst internet på hela campingen.

Hitta dit:

Visa större karta

När du vill ut på äventyr så finns Skule och Skuleberget nära till hands. Här kan du lämna av barnen i Rövarbyn för att leka med radiostyrda bilar, hoppa studsmatta med mera medan du och din partner kan ta en lugn fika. Sedan kan ni ta en promenad upp till Kungsgrottan som sägs ha varit hem åt Skulerövarna. Vill du ha ännu mer äventyr kan du faktiskt klättra upp för bergssidan! Du har också möjlighet att åka en 1100 meter lång linbana och verkligen få njuta av den otroliga miljön.