Den svenska sommaren

Tyvärr så kan den svenska sommaren ställa till det oavsett var man befinner sig i vårt avlånga land. Så även i Höga Kusten. Det kan vara svårt att planera in enbart solsken om man ska åka iväg på någon eller några veckors semester. Det gäller att vara väl förberedd på allt som kan hända vädermässigt.

När inte semestervädret blev som man tänkt sig så får man ta det som det blir. Det finns inget som vi kan göra åt vädret utan man får invänta till solen dyker fram igen om man vill vara utomhus. Kolla också upp om det finns sevärdheter där man kan befinna sig inomhus när regnet öser ner. Det kan vara ett alternativ till de utomhusaktiviteter som man planerat in. Spel kan vara något som man kan ägna sig åt under några timmar om det skulle behövas. Har man tänkt till innan så kanske man packat ned några klassiska brädspel på resan.

Det gäller att man inte retar upp sig för detta utan se till så att man har intressanta saker att göra för att få tiden att gå. För det mesta så är ovädret på övergående och innan dagen är över så blir det uppehåll. Fram tills att vädret ska förbättras så kan man hitta på egna tävlingar för att få tiden att gå. Nätet är en bra källa till frågesport. På sajten Vetgirig så kan ni välja ett ämne som ni vill tävla i. Registrerar de som ska tävla och se vem som kan mest i ett speciellt ämne.