En weekend i Örnsköldsvik

Vardagen efter julledigheten har blivit rutin igen men efter julstressen känns det knappt som man varit ledig något. Vad passar bättre än att boka in en weekend och bara ha roligt? I Örnsköldsvik är det alltid någonting på gång!

Boende

Det bästa boendet är centralt med rum i olika prisklasser, från standard till stora sviter. Elite ligger nere vid hamnen med fantastisk utsikt, hotellet har bara några år på nacken så rummen är i toppskick. I rumspriset ingår alltid frukostbuffé och alla rum har gratis wifi. På nedre plan ligger Bishop Arms där du kan ta ett glas rött och äta en god bit mat. På sommaren har de den största uteserveringen i centrala Ö-vik alldeles vid vattnet.

Paradiset

Vem vill inte spendera några timmar i paradiset? I detta fall gäller det en vattenpark med nyrenoverad spaavdelning. Koppla av i bubbelbad och boka in några behandlingar såsom massage, finskt bastubad eller en ansiktsbehandling. Om barnen följer med finns det gott om rutschkanor och bassänger för dem att leka i. Paradiset har även ett fik och restaurang samt en separat del med bord och stolar om ni tar med eget fika till badet.

Hockey

Örnsköldsvik är hemstaden för Modo Hockey med Fjällräven Center som hemmaarena. Kanske vill ni ta en kväll och se en match, antingen från restaurangen, läktaren eller spendera lite mer för att få en egen loge. Det går hockeybussar under matchkvällar men enklaste sättet att ta sig till och från arenan är till fots. Fjällräven Center ligger bara några hundra meter från Elite-hotellet och stadskärnan.

Shopping

På dagen kan ni underhålla er med att utforska staden. Det finns gott om shoppingmöjligheter med tre gallerior och flera mindre butiker. Majoriteten av all shopping är centrerad runt två parallella gator. En liten bit norr om stadskärnan finns stora matbutiker och kedjor inom inredning, sport, bygg och trädgård. För att ta er ut till utkanterna går det bra att ta en buss från centrum eller hyra en bil.

Sevärdheter

Med Höga Kusten runt knuten så finns det mycket att upptäcka. Sommartid så bör man ta båt ut till någon av de öar som finns i den vackra skärgården. Ulvön kanske är den mest kända med sin surströmming. Men även Trysunda med sina pittoreska fiskelägen som ligger väl skyddad från Bottenvikens hårda stormar. Högbondens fyr är också något som kan vara värt ett besök. I 101 år så var var fyren belyst av den gamla linsen. 2010 så monterades en diodlykta på fyren.