Företag vid Höga Kusten

Längs Höga Kusten i Ångermanland har det alltid funnits flitiga och kompetenta företag inom bygg, takplåt och entreprenad. Om du bor i området kring Höga kusten och behöver renovera eller kanske bygga till finns bra företag att välja mellan. Här följer en överblick på några av de företag som leder utvecklingen framåt i området.

AB Lennart Eriksson

Byggnads AB Lennart Eriksson är ett anrikt Kramforsföretag inom bygg som grundades av Lennart Eriksson 1959. I huvudsak arbetar inom bygg, entreprenad och fastigheter. Det finns även en enhet för maskinuthyrning. Företagets kärninriktning har alltid varit byggverksamheten men under 80-talet började man både bygga och förvärva fastigheter. Idag är fastighetsförvaltningen en viktig del av företaget. Bland de många byggnadsprojekt som Byggnads AB Lennart Eriksson genomfört kan nämnas Ådalsskolan, Nordwin, Kramfors Vårdcentral och Coop Forum i Kramfors.

Falsat

Öviksföretaget och plåtslageriet Falsat har renommé över hela Sverige. Genom sitt egna varumärke Falsat Pro har man charmat stora delar av Sverige med ett gammaldags men praktiskt tak i dubbelfalsad stil. Dessutom tillverkar man tegeltak genom modellen Falsatpannan. Vill man ha mysiga skorstenar och venthuvar så är inte det något problem. Allt levereras med en här svensk traditionell touch. Fler efterfrågar idag det äldre som kan te sig omodernt. Det är just därför Falsat blivit så stora längs hela Höga kusten och övriga Sverige. Behöver du ett tak och en plåtslagare så är det svårt att hitta ett bättre alternativ någonstans i Sverige.

Byggteamet

Företaget med det kanske charmigaste företagsnamnet från Övik är Byggteamet Varggropens Takstol & Väggtillverkning(VTV). Bolaget grundades av Lars Hörnblad och har varit med länge i branschen längs Höga kusten. Från att ha varit ett renodlat byggföretag har verksamheten expanderats till specialistområden såsom takstolstillverkning och väggblocksproduktion; därav namnet Varggropens takstol & väggtillverkning då verksamheten utgår från industriområdet Varggropen i Övik. Det starka ryktet har Byggteamet VTV fått tack vare sin goda kundkänsla och sitt professionella bemötande.

Högtryck

Företaget Högtryck – Bilförädlingsproffsen ligger också det beläget i Örnsköldsvik och sysslar som namnet kanske skvallrar lite om, med bilvård och förädling. I deras utbud ingår bland annat lackskydd, glasskydd och rengöring samt lagning av skinnklädsel. Vill du ha en riktigt snygg bil eller för den delen båt, nu inför sommaren så kan vi rekommendera ett besök hos Högtryck.

Restauranger

Om vi dröjer oss kvar något i Örnsköldsvik så kan vi även berätta att i staden finns ett rikt utbud av restauranger av olika karaktär och kök. Det finns garanterat något som passar de flesta, du hittar asiatiska restauranger såväl som de som serverar vällagad svensk husmanskost och pubmat. De flesta av dem har också lunchmenyer, och har du vägarna förbi så kan du ta en titt här vad som serveras just idag.