Hockey i höga kusten

Hockey är en väldigt populär sport i hela Sverige, men ofta mer uppmärksammad i Norrland. Föga överraskande är hockeyn även stort i höga kusten-området.

Örnsköldsvik är på många sätt en riktig hockeystad och här har många stora spelare genom tiderna startat sin karriär. Här på Fjällräven Center spelar också MoDo, som är det enda laget i regionen som spelat i SHL (eller Elitserien som det hette när den startade säsongen 1975/76). Historiskt sett har laget två mästerskapstitlar men de senaste tre säsongerna har laget spelat i hockeyallsvenskan.

Sollefteå har i sin tur ett lag i tredje divisionen som även spelat en säsong i hockeyallsvenskan. Sollefteå HK grundades 1977 och håller till i Niphallen. Härnösands hockeylag AIK Hockey Härnösand spelar i samma division som Sollefteå och är det är alltid spännande när laget möter varandra. Karmfors idrottsförening Kramfors-Alliansen har tävlande inom många olika sporter, hockey inkluderat. Staden är dock mer känt för sitt hockeygymnasium och hockeyskola.

Men oavsett vilket stad det är, när matchdagen kommer finns alltid gott om fans på läktarna som följer spänningen på plats. Hockey har länge varit och kommer mest troligt fortsätta vara en väldigt stor sport i höga kusten.