Mer om Högakusten

Vad är det som gjort Högakusten så speciell? Landhöjningen på nästan 800 meter sedan isen under istiden drog sig tillbaka gör att klipporna efter kusten rest sig rakt upp. Det gör att de nu stupar rakt ned mot havet. Höga Kusten hör nu till det område i Sverige, tillsammans med Gotland, där väldigt många människor semestrar varje år.

Vid Högakusten finns väldigt mycket vackert att se och här finns också mycket att göra. Vandringslederna är många och här går det att välja mellan många olika sträckningar beroende på hur duktig man är på vandring. Naturen är mycket dramatisk och varierande. Man passerar många höga berg, små insjöar för fiske och stora brott och skrevor i bergen. Man kan välja att vandra den krävande etappen Hornöberget – Lövvik som är nästan en mil lång eller sträckan Käl – Näske på nästan 9 km.

Skulefestivalen

Om man passar på att besöka Högakusten under början av juli kan man få lyssna på mycket bra musik under den två dagar långa Skulefestivalen. Denna festival går under 2013 från den femte till sjunde juli. Festivalen är mycket välbesökt så man gör bäst i att boka sina biljetter i god tid. Boka här för att få lyssna på bland andra Helen Sjöholm, Miss Li, Darin,  och Peter Carlsson & Blå Grodorna. Sen är det bara att hoppas på bra väder, ta med en filt och picknick och ladda upp för två härliga dagar vid Skulebergets fot.