Örnsköldsvik

I den allra nordligaste delen av Höga Kusten hittar vi Örnsköldsvik. 

Örnsköldsvik är en stad som har mycket att erbjuda turisterna. Staden är mycket vacker och den lilla gästhamnen är mycket pittoresk.  Hamnen omgärdas av Arken Tjänstecentrums vackra byggnad och det nybyggda hotellet Elite. Bishop Arms har öppnat en pub i hotellet och här kan man köpa en enklare maträtt och sätta sig på uteplatsen under sommaren. Det är många båtar som anlöper Örnsköldsviks hamn under sommarsäsongen.

Örnsköldsvik har många trevliga restauranger varav Bishops Arms, Linnea och Peter och Den gode kocken är de nyaste. Om du vill läsa mer om Örnsköldsviks restauranger och få recensioner från dem kan du besöka Örnsköldsvik.org som är Örnsköldsviks lokala nyhetsmagasin. Här kan du också läsa om vad som är på gång i staden.

Det är många artister som uppträder i Örnsköldsvik varje sommar och en stor begivenhet är ”den sjunde i sjunde kl sju”. Det här är ett musikevent som arrangeras av den lokala Tidningen 7. Varje år kl 19.00 den 7 juli uppträder någon populär artist i Strandparken i Örnsköldsvik. Tidningen 7 bjuder på inträdet vilket är mycket uppskattat av Örnsköldsviksborna. I år var det Petra Marklund som underhöll publiken.

Det finns mycket av shopping i Örnsköldsvik. Här finns två stora gallerior: Port 9 och Oskargallerian. Vill du passa på att göra dig fin i håret under besöker i Örnsköldsvik skall du besöka Attityds frisörsalong i Port 9.

Kommer man till Örnsköldsvik sjövägen skall man passa på att stanna till vid Ulvön och kanske också Trysunda. De här bägge öarna har bibehållit sin karaktär som fiskeöar och här ser man hur människor levt och livnärt sig på fiske för länge sedan. Här har också under lång tid lagts in surströmming som ju alla vet är en Norrländsk delikatess. Det är möjligt att bli serverad surströmming på Cafe Måsen för den som är lite nyfiken på hur fisken smakar.