Rullskidor stort i Sollefteå

Höga Kusten erbjuder både bra skidåkning vintertid och fina möjligheter till rullskidåkning sommartid, mycket tack vare de naturliga höjdskillnaderna. Sollefteå har träffat rullskidåkarna rakt i hjärtat och har kommit att bli en favorit för den aktiva inom sporten.

Vi här i Höga Kusten har inte bara det stora nöjet att erbjuda fantastisk skidåkning vintertid, med stora snömängder och vacker natur. Även på sommaren har vi blivit upptäckta som en perfekt plats för att åka och tävla inom rullskidåkning. Det är kanske inte så konstigt om man ser till den kuperade terrängen, som gör sträckorna mer intressanta än flackare landskap. Man får heller inte glömma bort omgivningarna, som både är intressant för åkarna, men framförallt för alla åskådare av sporten.

Sollefteå har varit framstående i regionen inom rullskidåkning och har bland annat haft turen att få äran att anordna VM i rullskidor 2017. Under 2014 ägde dessutom en utav världscuptävlingarna rum i Sollefteå. Tävlingen hölls på Hallstaberget som är bland det första du lägger märke till när du anländer till Sollefteå och som vintertid tillhandahåller skidspår i världsklass. Man har med andra ord lyckats kombinera både vintersäsong och sommarsäsong på platsen och utnyttjar därmed möjligheterna maximalt.