Sommaraktiviteter kring Höga Kusten

Den ångermanländska kusten i området mellan Härnösand och Örnsköldsvik, oftast benämnd som Höga Kusten, är troligtvis en av Sveriges allra vackraste kuststräckor. Höga Kusten bjuder på en imponerande och storslagen natur med goda möjligheter till bland annat bad, fiske och vildmarksliv med mera.

Ulvön

Ulvön, som egentligen är två öar, norra och södra Ulvön, är ett populärt turistmål, som är något av en riktig pärla. För den som är intresserad av att spendera några dagar på Ulvön finns det goda möjligheter till detta då det på ön finns hotell, vandrarhem, stugor och restauranger med mera. Befinner man sig på Ulvön bör man också ta chansen att besöka Sandvikens fiskeläge som är ett helt unikt i sitt slag med anor som sträcker sig så långt tillbaka som till 1600-talet.

Gillar man surströmming kommer man att trivas på Ulvön, då ön är känd för sin surströmmingstillverkning. På ön hittar man bland annat Surströmmingsakademien som kan vara värd ett besök för den surströmmingsintresserade.

Skuleskogens nationalpark

Vill man ha naturupplevelser utöver det vanliga bör man ta chansen att besöka Skuleskogens nationalpark som man hittar ett par mil söder om Örnsköldsvik. Här kan man njuta av vidsträckta vyer där skogen möter havet. Är man i Skuleskogen bör man också ta chansen att ”bestiga” Skuleberget som reser sig 295 m över havet. Detta kan man göra genom att klättra uppför den branta delen av berget om man vill ha en riktig utmaning. För den som föredrar en lite enklare variant upp finns det även vandringsstigar upp till toppen.

Paradiset

Befinner man sig i Örnsköldsvik kanske ett besök på badanläggningen Paradiset kan vara någonting. Här finns bland annat ett spännande äventyrsbad för alla barn, men även en spa-avdelning för den som söker en stunds avkoppling. På Paradiset finns även möjlighet till träning och konferenser med mera.