Sport och fritid vid Höga Kusten

Höga Kusten är ett område fullt av härliga naturupplevelser och vackra vyer från det upphöjda landet. Men utöver själva naturreservatsområdet så finns det mycket annat härligt att uppleva, bland annat ett myllrande sport- och friluftsliv. Här får du tips på två saker du kan ägna dig åt inom sport och fritid.

Modo Hockey

I det som får ses som Höga Kusten-områdets huvudstad, Örnsköldsvik så finner du Modo Hockey – stadens stolthet. Är du intresserad av hockey så har du kommit rätt. Under vinterhalvåret så är hockey, och framförallt Modo, något som ständigt är på många innevånares läppar. Vill du se någon av lagets matcher i Elitserien så beger du dig till hamnområdet där Fjällräven Arena är belägen alldeles intill vattnet. I arenan ryms 7600 personer, biljetter kan du köpa på Ticnet eller i biljettluckan till vänster om entréerna till arenan. Läs mer här om Elitserien, Modo och hockey i allmänhet.

Skuleberget

I orten Docksta, några mil norr om Högakustenbron ligger Skuleberget. Berget är Sveriges högst belägna marina kustlinje som mäter 285 meter över havet. Vid Skuleberget finns ett antal aktiviteter att ägna sig åt under hela året. På sommaren är det framförallt vandring i de olika vandringslederna och klättring som gäller. Dessutom så arrangeras varje sommar Skulefestivalen, en musikfestival i början av juli med både lokala och mer kända artister.

På vintern är skidåkning som är att rekommendera i Skuleberget. På bergets ena sida finns en alpin skidanläggning med både släpliftar och en tvåstolslift som går hela vägen till toppen. Den längsta nedfarten är cirka 2400 meter och är den längsta i Höga Kusten-området. Skidliften är för övrigt också igång sommartid för den som vill upp till toppen.

Bilden kommer från Wikipedia.