Starta e-handel i Höga Kusten

E-handel är något som bara har blivit större och större med åren. De flesta butiker idag säljer både på plats och genom sin hemsida, och de som inte gör det finns ändå på nätet på ett sätt eller annat. Men sedan finns det butiker som bara säljer över internet. 

En av fördelarna med att bara vara nätbaserad är naturligtvis att du inte behöver oroa dig över att du måste hitta en bra lokal, som ligger tillräckligt centralt för att får in så många kunder som möjligt, men som du fortfarande har råd med. E-handel startas ofta i hemmet, och i början behöver man nog inte ens oroa sig över att man måste skaffa lagerutrymme, beroende på vad det är man funderar på att börja sälja, och hur stor lägenhet eller hus man har, är det kanske möjligt ha sitt lager hemma.

Att starta upp eget i Höga Kusten området kan man även dra fördelen av billigare bostäder, men även billigare lager när man kommit så långt, än om man startar eget i, till exempel, Stockholm eller Göteborg.

Ett flertal e-butiker har redan etablerat sig kring Höga Kusten, som Country by mail, en heminredningsbutik, fokuserade på lantlig inredningsstil med inspiration från Sverige, Frankrike och Tyskland, men de säljer även kläder, smycken, väskor, och annat. Många saker i deras sortiment designar och tillverkar dem själva.

Sedan finns det även butiker som Pagoni, som säljer allt du behöver för att tillverka dina egna smycken, vare sig du vill göra något i läder, metall, eller glas. Pagoni började som en nätbaserad butik, men det gick tillräckligt bra för dem, att de valde att även öppna en fysisk butik i Örnsköldsvik.