Starta företag på Höga Kusten

Höga Kusten är definitivt ett av Norrlands mest dynamiska områden. Förutom en fantastisk natur och härlig kustlinje finns här också ett sprudlande näringsliv med många möjligheter för den som funderar på att etablera sig i bygden. Just därför kommer här några tips på hur man kan gå tillväga om man vill starta ett företag någonstans i Höga Kusten-området.

På senare år har Höga Kusten-området utvecklats en hel del med många nya företag i en rad olika branscher. Ett bra tips om man funderar på att starta ett företag i bygden kan vara att undersöka var behovet är som störst och vilka branscher som är på frammarsch.

En bransch som alltid varit stark i Höga Kusten-området är bygg- och tillverkningsindustrin med en rad olika företag, såväl stora som lite mindre.

Ett annat bra tips om man vill starta företag kan vara att kontakta näringslivsenheten, som finns i några av kommunerna i Höga Kusten-området, bland annat Örnsköldsvik och Kramfors. Förutom att man här kan få stöd och råd anordnas här även seminarier, utbildningar, möten och liknande, som är utmärkta tillfällen att knyta nya kontakter på.