The Heart Of Hockey

I hjärtat av Höga Kusten ligger Örnsköldsvik och för den som har ett hockey intresse så vet man att mångas hjärtan klappar lite extra för Modo Hockey, The Heart Of Hockey är också den slogan som föreningen har.

Genom åren så har vi sett storheter som Peter Forsberg, Markus Näslund, tvillingarna Henrik och Daniel Sedin, och Victor Hedman lämna klubben för spel över Atlanten. Däremot så finns hjärtat kvar och engagemanget är stor för moderklubben. Idag så inhyser klubben sin verksamhet i Fjällräven Center som förutom hockey kan användas till så mycket annat. Här finns det stora möjligheter till andra arrangemang än hockey. Som arena så finns det konferensmöjligheter och musik arrangemang av olika karaktärer.

Arenan ligger med gångavstånd till stadens centrum och har gott om parkeringsplatser för tillresande. På senare år så har staden fått ett uppsving med flertalet gallerior och shoppingmöjligheter. Från att kanske varit en lite sovande småstad så börjar det röra på sig runt knutarna. Flera stora butiker och kedjor har öppnat de senaste åren och det finns en framtidstro som man nästan kan ta på när man ser hur det byggs och hur staden utvecklas.

Förutom hockey så finns det mycket annat att upptäcka i Örnsköldsvik, eller Ö-vik som det sägs i folkmun här. Året runt så finns det turer ut till fantastiska Ulvön eller Trysunda, åk ut över dagen eller övernatta på hotellet på Ulvön och upplev det bästa med Höga Kusten.

Välkommen till Örnsköldsvik, The Heart Of Hockey!