Ulvön

En av Höga Kustens många pärlor är Ulvön, kanske mest känd för sin surströmming då den har tillverkats på ön i över hundra år. Helt klart är det på sommaren man ska besöka denna pärla.

Ulvön lever verkligen upp under sommarmånaderna och det kommer besökare från när och fjärran, här finns numera ett nyrenoverat hotell där man kan boka sitt boende om man inte vill tälta på en tältplats inte långt i från hamnen. I Sörbyn några kilometer in på ön finns ett vandrarhem om man inte har sitt tält med och stugor finns att hyra både vid hamnen eller en bit in på ön.

Hur tar man då sig ut till Ulvön, ja från Köpmanholmen går MF Ulvön året runt och du kan på sommaren ta dig ut med M/S Kusttrafik från Ullånger och Docksta. Det går bussar från Örnsköldsvik till Köpmanholmen om man inte har egen bil. Du kan givetvis ta dig ut med egen båt. Här är koordinaterna till Ulvön: Latitud – 63.04894 / Longitud – 18.63848

Midsommar brukar vara en av höjdpunkterna på Ulvön men något man inte heller får missa är Ulvöregattan, surströmmingspremiären och Ulvödagen. Utöver detta händer det mycket på Ulvön under sommaren, det är trubadurer och andra evenemang mest hela sommaren. Vill du bara njuta av den storslagna naturen så finns det gott om den. Du måste göra ett besök på hembygdsgården, kyrkan och kapellet eller ta en promenad upp till Lotsberget.