Upplev naturen på cykel

Cykling är ett inte bara miljövänligt utan också ett väldigt vanligt sätt att ta sig fram i Sverige. Det finns väldigt många olika sätt man kan cykla på så det finns alltid något som passar alla. I texten nedan så kan du hitta några bra resemål där man kan cykla och få uppleva Sveriges natur.

Höga Kustenleden

Sverige nämns ofta för sin vackra miljö och natur och på vilket sätt kan man uppleva den bättre än på en cykel. Det finns flera fantastiska leder där man kan cykla för att uppleva naturen. En av dessa många leder är Höga Kustenleden som är känd som en av Sveriges mest populära naturleder. Det finns ett par bitar av leden som inte är lämpade för cykling men under majoriteten av sträckan så kan man cykla utan problem.

Åre

Om man däremot är intresserad av Mountainbike eller Downhill cykling och gillar att åka nedför branta berg och smala skogsstigar så kan man istället leta upp nån av Sveriges många Mountainbike banor. Åre är ett väldigt populärt resemål för turister och fantaster som vill pröva på att åka Mountainbike. Man kan hyra både cyklar och utrustning där samt att man inte behöver gå upp för berget när man kommit ned då det finns ett helt system av liftar som kan ta dig dit du vill.