Var ska man äta i Örnsköldsvik?

Allt fler söker sig till Höga Kusten. Naturens skönhet ger en härlig kontrast till vardagens stadsliv. När man kört längs den underbart vackra kusten är det mysigt att stanna till i Örnsköldsvik och ta en titt på staden.

Sevärdheter

Örnsköldsvik är en fin liten stad omringad av vacker natur som är variationsrik med kust och klippor, inland och skog. Du kan ta dig till skärgården med båt eller betrakta den från hamnen, som inte ligger långt från torget.

Staden erbjuder även kulturella sevärdheter som museer och hembygdsgårdar. Det finns till och med ett surströmmingsmuseum i Ö-vik! Här kan du läsa mer om de kulturella sevärdheterna.

Det finns mycket att välja mellan

Örnsköldsvik är en relativt liten stad men med ett stort utbud av restauranger. Efter en dag full av sevärdheter vid Höga Kusten och kanske ett besök i själva staden Örnsköldsvik kan det vara skönt att koppla av med en tallrik italiensk husmanskost och kanske ett glas vin till.

Den italienska restaurangen Mammamia, som vi tidigare skrivit om, serverar äkta italiensk husmanskost och har även en egen vinklubb. Här kan man avnjuta trerätters måltid, som man gör i Italien om man vill, eller välja en av de många rätterna som tillagas på restaurangen.

För en mer klassisk svensk sommarlunch eller söndagsmiddag rekommenderas ett besök på Linnéa&Peter. De beskriver sin verksamhet som en restaurang och matbar, hit kan du komma om du vill boka en rejäl trerätters för ett stort sällskap i förväg, men också titta in en stund för ett glas gott vin och en enklare tallrik vid bardisken.

Den som vill avnjuta sin måltid i en spektakulär miljö väljer med fördel Restaurang Varvsberget. Den åttkantiga restaurangen belägen på Varvsbergets topp 149 meter ovanför havet har panoramafönster som ger dig en fantastisk utsikt över både staden och Höga Kusten.