Vinteraktiviteter i Höga Kusten-området

Utförsåkning

Sverige är som bekant ett väldigt nordligt land, och ju längre norrut du kommer, desto kyligare och vintrigare blir det under vinterhalvåret. Har du kommit dig upp till området kring Höga Kusten så har du kommit tillräckligt långt norrut för att du ska finna att man här sysslar mycket med vintersporter och vinteraktiviteter i stor utsträckning.

Vad är det då för vinteraktiviteter som är de mest populära? Vi listar några av favoriterna för folket som bor i krokarna.

Utförsåkning

Höga Kusten är kanske inte något Tärnaby, men det finns utan tvivel intresse för utförsåkning och möjlighet till det i området med omnejd. Vi har tidigare nämnt Skuleberget som en plats för åkning och det får nog anses ha de bästa nedfarterna i området. Här finns även Bjästabacken, Åsbacken och ett flertal andra som ligger angränsande till Höga Kusten. Du finner både fina pistade  nedfarter och lite svårare offpist-delar som är att föredra för de lite mer erfarna åkarna. Men kom ihåg att du vid offpiståkning bör ha stabil och stark utrustning, vare sig du åker skidor eller bräda. Åker du snowboard så finns det en modell som heter Custom Flying V, som är riktigt bra för det ändamålet (Se specifik info på Lännasport). Custom Flying V är faktum med en av marknadens allra bästa, byggd med en teknologi som gör brädan mer flexibel i backen och ger möjlighet till lekfullhet och galenskap.

Hockey

Hockey har vi också tidigare nämnt. Detta är något som får ses som heligt i detta området, framförallt när du kommer till Örnsköldsvik där Modo Hockey huserar. Det är inte för inte som staden kallas för ”Foppaland”. I arenan med namnet Fjällräven Center så trängs vid varje hemmamatch mellan 5000 och 7600 människor. Ett imponerande publiksnitt med tanke på kommunens invånarantal – 55 000. Det säger något om intresset. I området finns även en rad andra hockeylag så som Örnsköldsvik Hockey, Ulvö Hockey, Husum Hockey, Svedjeholmen, Järved, Anundsjö, Kramfors Alliansen, Sollefteå och ett flertal därtill.

Skoteråkning

Lite klyschigt måhända, men skoteråkning är populärt bland många. Tack vare en härlig natur med mycket öppet landskap så finns möjligheten att känna den frihet som bara ett framförandet av ett fordon i hög hastighet kan ge. Dit man tar sig med en snöskoter är på vintern också svårt att ta sig på något annat sätt om man nu inte är sugen att vandra i timtal.